Sodipa
Update over de bruggen in de stadshaven!!
 
Periode: vanaf donderdag 2 mei 2024 tot nader bericht zullen volgende bedieningen van de verschillende bruggen gelden, 7 op 7, van 06:00 uur tot 22:00 uur, tenzij anders bepaald via nautisch bericht:
Siberiabruggen:
Aan de sper- en bedieningstijden (PoAB) van de Siberiabruggen wijzigt niets tot 13 mei 2024*. Vanaf dan start de passageplanning op het Albertkanaal door sector Weel van Port of Antwerp-Bruges en sperring van de Siberiabruggen voor het scheepvaartverkeer. Volg hiervoor de communicatie van Lantis.
Mexicobruggen:
De Mexicobruggen zullen niet meer draaien op een vast tijdstip maar op aanvraag via melding op VHF-kanaal 69. De volgende spertijden op weekdagen worden toegepast voor de Mexicobruggen, dit voor een vlotte doorstroming van het landverkeer.
  • van 06u30 tot 09u00;
  • van 15u45 tot 18u00.
In functie van het openbaar vervoer werden afspraken gemaakt met De Lijn voor passage ter hoogte van de Mexicobruggen. Hierbij wordt gewerkt met een vertragingsregeling voor de Mexicobruggen en omleiding via de Londenbruggen, zodat het openbaar vervoer maximale doorgang krijgt tijdens de werken aan de Kanaaltunnels.

De stadshaven zal te bereiken zijn op vhf kanaal 69

De Haven van Antwerpen wordt opgedeeld in Sectoren waar je je moet melden.  Hier vind je meer info over de sectoren

De opening van de Mexicobrug moet steeds op voorhand aangevraagd worden.  Deze draait enkel op maandag om 19h en moet STEEDS OP VOORHAND AANGEVRAAGD WORDEN.

Dit kan op
Tel nr:  +32 3 229 72 09

De Vlaamse Waterweg nv helpt waterrecreanten met telefonische en digitale klantenservice

Om te varen in Vlaanderen heb je een waterwegenvergunning nodig.
Die kan je makkelijk zelf online aanvragen of vernieuwen via www.visuris.be/waterwegenvergunning.

De instructievideo’s op deze pagina helpen je op weg.  Loop je ergens vast?  Neem dan een screenshot en mail dit naar ris@vlaamsewaterweg.be. De Vlaamse Waterweg nv helpt jou zo snel mogelijk verder.

Live’ hulp nodig? Schrijf je in voor de tweedaagse hulplijn op 23 en 25 maart.

Aangezien de beurzen niet kunnen doorgaan, organiseert De Vlaamse Waterweg nv eenmalig een tweedaagse hulplijn op 23 en 25 maart, telkens van 8 tot 18 uur.
Geraak je er dus zelf niet uit om een waterwegenvergunning aan te vragen of te vernieuwen? Dan helpt een van de medewerkers van de Vlaamse Waterweg nv jou graag verder. Je kan zelf kiezen of je telefonisch of via videomeeting gecontacteerd wil worden.  Bovendien kan je zelf een tijdslot kiezen waarop je bereikbaar bent. Een medewerker neemt dan contact op met jou.
Reserveer dus alvast jouw tijdslot op: www.vlaamsewaterweg.be/waterwegenvergunning

Momenteel zijn zowel de Boudewijnsluis als de Royerssluis buiten dienst. Het gebruik van de andere sluizen in het ganse havengebied door pleziervaart wordt niet toegelaten. Pleziervaart kan gebruik maken van de kattendijksluis.

De stadshaven heeft laten weten dat als je in functie van je reisplanning (getijden / draaiuren brug) 1 nacht kan overnachten in het Kattendijkdok.  Hiervoor kan je afmeren aan kaai 23 ter hoogte van de Londenbrug (wachtkaai pleziervaart) of afhankelijk van uw parameters vaartuig aan kaai 18 (dwarskaai tussen KYD sluis en Natte dok 1). Dit moet je wel laten weten via mail aan stadshaven@antwerpen.be met verwijzing naar uw reisplanning.

Hier een link naar de tabel met bedieningsuren.
Gouden raad van tante kaat.   Bel even een dag op voorhand, zo weet je het exacte uur en of ze van binnen naar buiten starten of van buiten naar binnen.  Tel nr:  03 227 30 99