Sodipa

Tips & Tricks

Van plan te gaan varen?  Hier vindt u nuttige tips en tricks terug.  

De goede raad die je ook in ‘t Zwaantje kunt krijgen maar hier is samengebundeld.

Waar zijn de plaatsen waar je een beetje moet opletten maar ook waar zijn goeie cafeetjes.

Heb je zelf nog raad en advies waarvan je denkt dat het zeker niet mag ontbreken?  Vul dan zeker het formulier onderaan in,  dan vullen we met veel plezier deze pagina aan.  Zo kan iedereen genieten van nog meer tips en tricks voor onderweg.

varen in vlaanderen
Het beste moment om naar Gent te vertrekken is 2h voor hoogwater.   Zo kan je het maximale uit de stroming halen.   Een getijde tabel vind je,  onder andere, op de website van het waterbouwkundig laboratotium: GETIJTAFELS Het is aan te raden te melden aan de scherpe bochten. Moesten jullie nog tips hebben voor deze route laat dan zeker iets weten via het contactformulier.

Als je van Gent naar brugge vaart meld je dan zeker aan de bocht bij Beernem.  daar achter is een zeer smal stuk waar je geen beroepsvaart kan kruisen. 

Bij Jachthaven Coupure in het centrum van Brugge lig je als vpf lid de 2de nacht gratis.

Het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten ligt in de provincie Antwerpen. Het verbindt het Kanaal Bocholt-Herentals te Dessel met het  Albertkanaal te Schoten.

Als je schoten vaart neemt,  kijk dan zeker de draaiuren van de sluizen EN de bruggen na.   Deze kunnen namelijk verschillende uren hebben vermits een deel van op afstand bestuurd wordt en een deel ter plaatse.  zeker de zon en feestdagen verschillen zeer hard.

In de jachthaven van schoten lig je de 2de nacht gratis als VPF Lid.
In de jachthaven van Sint Job lig je als VPF lid 2 nachten aan halve prijs.

Vergeet zeker niet te stoppen om heerlijk kibbling of andere lekkernijen te eten aan de kraam van Riva visspecialiteiten in Retie.  

Tip&Tricks